PACE liikmed teatasid, et ükski Vene Föderatsiooni argument oma tegevuse õigustamiseks ei vasta faktidele ega tõenditele. „Liikumist eraldumise ja Vene Föderatsiooniga ühinemise poole õhutasid ja ärgitasid Vene võimud sõjalise sissetungi varjus,“ rõhutatakse resolutsioonis. Soovitatakse, et Budapesti kokkuleppele allakirjutanud ja teised asjassepuutuvad Euroopa riigid uuriksid võimalust käegakatsutavate julgeolekulepete sõlmimiseks Ukraina iseseisvuse, suveräänsuse ja territoriaalse terviklikkuse kindlustamiseks, teatab PACE.

PACE tunnustab täielikult Kiievi uute võimude ja ülemraada legitiimsust ning nende otsuste seaduslikkust ning peab kahetsusväärseteks katseid uute võimude legitiimsust kahtluse alla seada, mis võib olla ainult riigi destabiliseerimise huvides.

Olles Ukraina föderaliseerimise vastu soovitavad PACE liikmed Ukraina võimudel välja töötada kaasahaarava strateegia kohalike ja regionaalsete võimude tugevdamiseks ning valitsuse detsentraliseerimiseks.

Vastu võetud resolutsioon põhineb raportil „Hiljutised arengud Ukrainas: ohud demokraatlike institutsioonide funktsioneerimisele“, mille valmistasid ette PACE monitoorimiskomitee raportöörid Mailis Reps Eestist ja Marietta de Pourbaix-Lundin Rootsist.