Tippkohtumise juhatas sisse kolmapäeva õhtul Brüsseli lähedal toimunud mitteametlik õhtusöök, vahendab BNS.

Läbirääkimiste keskseteks teemadeks kujunevad ilmselt energeetika, olukord Süürias ja Iraanis ning hiljutised Vene riigiduuma valimised, aga ka eurotsooni võlakriis.

Tippkohtumine algab ametlikult neljapäeval kella 9 (Eesti aja järgi kella 10) paiku. Euroopa Liitu esindavad ühenduse president Herman Van Rompuy, Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso, välispoliitikajuht Catherine Ashton ning energiavolinik Günther Oettinger. Lisaks Medvedevile võtavad tippkohtumisest osa Vene välisminister Sergei Lavrov ja kaubandusminister Elvira Nabiullina.

Pressikonverents korraldatakse keskpäeval ning sellele järgneb ümarlauakohtumine suurfirmade, teiste seas Siemensi ja Deutsche Bahni juhtidega.

Mõlema poole ametnikud ütlesid, et tippkohtumisel võidakse teha esimesed käegakatsutavad sammud viisavabaduse poole, näiteks on kõne all lühireiside võimaldamine biomeetrilise passi omanikele.

Kolmapäeval allkirjastati Moskvas Vene-Poola kokkulepe viisavabast liikumisest Kaliningradi oblasti ja Poola piirialade elanikele.