Euroopa Liidu ametlik teataja avaldas 28 piirangutest vabaneva Liibüa majandusüksuse nimed. Nende hulgas on Tripoli, al-Khomsi, Brega, Ras Lanufi, Zawiyahi ja Zuara sadam, lennukompanii Libyan Arab Airlines ja energiafirma Ras Lanuf Oil and Gas Processing ning Surti ja Waha naftakompaniid, vahendab BNS.

Euroopa Liit tühistab ka Liibüa pankade National Commercial Bank, Gumhouria Bank, Sahara Bank ja First Gulf Libyan Bank sanktsioonid.

Euroopa Liidu liikmesriigid jõudsid Liibüale kehtestatud piirangute tühistamises kokkuleppele neljapäeval, otsus jõustus selle Euroopa Liidu ametlikus teatajas avaldamise hetkest.

"Tänane otsus puudutab peamiselt Liibüa sadamaid, aga ka energia- ja pangandussektorit," ütles Euroopa Liidu välispoliitikajuht Catherine Ashton ja lisas, et Euroopa Liit reageeris kiiresti Liibüas toimunud arengutele.

Euroopa Liidu välisministrid kohtuvad reedel ja laupäeval Poolas Sopoti kuurortlinnas, et arutada Liibüa sõjajärgse stabiliseerimise võimalusi.

Poola välisminister Radosław Sikorski ütles, et Liibüa demilitariseerimises peaks etendama juhtivat rolli ÜRO, "Euroopa Liidu abi Liibüale sõltub eeskätt sellest, mida Liibüa võimud soovivad".