„Jah, mitte kõik ei ole hetkel ühes paadis,“ ütles Luksemburgi välisminister Jean Asselborn pärast kohtumist Brüsselis, vahendab AFP.

Asselborni sõnul oli ümberjagamise poolt põhimõtteliselt siiski „suur enamus“ ning asja juurde tullakse tagasi oktoobris.

Euroopa Liidu migratsioonivolinik Dimitris Avramopoulos lisas: „Oma ettepanekule 120 000 kohta ei saanud me nõusolekut, mida tahtsime.“

Ministrid arutasid Euroopa Komisjoni presidendi Jean-Claude Junckeri eelmisel nädalal avaldatud plaani 120 000 põgeniku ümberjaotamiseks Kreekast, Itaaliast ja Ungarist.

Sellele plaanile ollakse ägedalt vastu mitmetes idapoolsetes liikmesriikides.

Slovakkia siseminister Robert Kaliňák ütles, et tema riik, Tšehhi ja teised keeldusid plaani toetamast ning kutsuvad üles korraldama Euroopa Liidu tippkohtumist.

Ministrid nõustusid formaalselt siiski mais avaldatud 40 000 pagulase jaotamise plaani käikulaskmisega kahe järgneva aasta jooksul Euroopa Komisjoni pakutud kvootide alusel.

Saksamaa siseminister Thomas de Maizière ütles, et ollakse kibestunud selle pärast, et ühehäälne otsus polnud esmaspäeval võimalik ning hiljem tuleb korraldada enamushääletus.

Jaga
Kommentaarid