Prantsuse leht France Soir avaldas pildid kolmapäeval, öeldes, et kuigi koraan võib keelata Muhamedi kujutamise ükskõik mis moel, ei pea inimesed, kes pole islami usku, seda keeldu järgima, teatab ETV24.

Saksa leht Die Welt avaldas karikatuurid, teatades, et Läänes ei ole mingit õigust saada satiiri eest kaitstud. Saksa Türgi kogukonna juht Burhan Kesici hoiatas, et taoline käitumine taandab islami üksikute terroristide tasemele.

Hispaania lehed ABC ja El Periodico avaldasid samuti karikatuurid, ka üks Šveitsi saksakeelne leht avaldas pildid teisipäeval. Norras avaldati pildid juba varem.

Jyllands-Posten avaldas esmaspäeval avaliku kirja, milles avaldas kahetsust valu pärast, mida satiir on põhjustanud, kuid keeldus vabandamast nende avaldamise pärast, öeldes, et see oleks taganemine sõnavabadusest. Jyllands-Postenile tehti teisipäeval pommiähvardus.

Toimetus evakueeriti lühikeseks ajaks ka kolmapäeval.

Karikatuurid on põhjustanud pahameeletormi terves islamimaailmas. Saudi Araabia kutsus tagasi Kopenhaagenis resideeruva suursaadiku ja samuti sulges oma saatkonna Liibüa.