Terroristidest abielupaar, 33-aastane Adil U. ja 28-aastane Zeyneb K. vahistati augusti alguses Brüsseli Zaventemi lennuväljal. Ametlikult naasid nad Türgist, kuid käisid ilmselt Süürias, vahendab Algemeen Dagblad.

Nende arreteerimise päeva õhtul otsisid Belgia ja Hollandi politseid ühisoperatsiooni käigus Haagis ja Brüsselis läbi viis korterit. Brüsselis leidsid politseinikud tulirelvi ja kuuliveste. Asja uurimisega seotud allikate sõnul leiti läbiotsimise käigus ka lõhkeainet, mida oli kavas kasutada rünnakus Euroopa Komisjoni hoone vastu. Haarang korraldati ka Adili venna ja viimase naise juures Haagi Moerwijki linnaosas.

Adil ja Zeyneb tegutsesid ajalehe De Telegraaf andmetel viimastel kuudel eelkõige oma „baasist“ Brüsselis.

Lisaks plaanidele rünnata Euroopa Liitu õpetasid Adil ja Zeyneb Belgia prokuratuuri teatel välja ka teisi pühasõdalasi. Väidetavalt õpetasid nad neid pomme valmistama ja tulirelvi kasutama. Neid kahtlustatakse terrorirühmituse tegevuses osalemises ja terrorismi finantseerimises.

Adili ja Zeynebi arreteerimine muudab veelgi selgemaks, et Hollandi ja Belgia pühasõdalaste vahel on tihedad sidemed. Samuti näitab see, et riigipiirid pühasõdalaste jaoks ei loe. Seetõttu on luureteenistustel neid keeruline jälgida ja tegelik terroritegevus on raskesti ennustatav. Nii õnnestus Prantsusmaalt Süürias käinud Mehdi Nemmouche'il sel kevadel Brüsseli juudi muuseumis rünnak korraldada.