Oettingeri kritiseeriti BBC Newsi teatel teravalt näiteks lause eest: „Lollusest saab inimesi vaid osaliselt päästa.“

Piraadiparteid esindav Euroopa Parlamendi liige Julia Reda nimetas avaldust uskumatuks.

„Isik, kes tahab hakata vastutama usalduse suurendamise eest interneti vastu, et eurooplased ajaksid rohkem asju internetis, süüdistas just inimesi, kelle isikuandmetele pääseti ligi ja neid levitati ilma loata,“ ütles Reda oma blogis. „Ta asetas moraalse süü selles kuriteos otseselt ohvritele, mitte toimepanijatele.“

Oettinger kõneles kohtumisel Brüsselis esmaspäeval. Ta viitas enam kui 80 kuulsa naise intiimsete fotode lekkimisele.

Oettinger ütles enne rääkima hakkamist, et mõtleb oma sõnu pooleldi tõsiselt.

„Et viimasel ajal on olnud üha rohkem nutulaule selfie'sid teinud kuulsuste alastifotode üle – ma lihtsalt ei usu seda,“ ütles Oettinger. „Kui keegi on kuulsusena piisavalt rumal, et teeb endast alastifoto ja paneb selle internetti üles, ei saa ta ju ometi oodata, et me teda kaitseksime. Ma tahan öelda, et lollus on miski, millest ei saa – või saab ainult osaliselt - inimesi päästa.“

Oettingeri kriitikud on välja toonud, et kuigi fotod olid tehniliselt internetis üleval, säilitati neid siiski privaatselt – pildid varastati privaatsetelt pilvekontodelt, mis kuulusid kuulsustele.

„Pilgates seda, mida ta peaks tunnistama tõsise probleemina, ja tehes seda sellisel eemalviibival ja solvaval toonil, seab Günther Oettinger tõsise kahtluse alla, kas ta on pädev meie digitaalse ühiskonna kujundamise tööks järgmiseks viieks aastaks,“ ütles Reda.

Saksa ajakiri Der Spiegel leidis, et Oettingeri avaldus näitas, et tal pole aimugi sündmustest ja probleemidest oma uue ameti keskmes.