Saksamaa läheb iseendaga vastuollu, kui propageerib ühelt poolt tugevat Euroopa Liidu juhtkonda, teiselt poolt aga üritab Euroopa Komisjoni poliitikat nõrgestada, väitis Komisjoni institutsiooniliste reformide ja regionaalfondide volinik Michel Barnier.

“Meile teevad muret Saksamaa vaidlemine, kriitika ja küsimused Euroopa Komisjoni igapäevase töö ja otsuste kohta. See võib rahvast ärritada. Me teeme lihtsalt oma tööd,” ütles Barnier pressikonverentsil.

Euroopa Komisjoni ja Berliini vahel on vaja “erakorralist dialoogi”, et viimaste nädalate korduvaid arusaamatusi selgitada, lisas ta.

“Kui ma siin vastuolu või vastuolu algmeid näen, siis Euroopa Liidule väga tugeva juhtkonna ja väga tugevate institutsiooniliste struktuuride, kuid nõrga poliitika soovimise vahel,” ütles Barnier.

“Mis puutub kahte peamisse poliitikasuunda, kohesiooni ja konkurentsi, mida me praegu järgime, siis mul on raske mõista, kuidas saab soovida väga tugevaid institutsioone koos väga tugeva föderaalse juhtkonnaga, mis viiksid ellu nõrka poliitikat.”

Kohesioon tähendab euroslängis vaesemate piirkondade aitamist.

Schröder on rünnanud Komisjoni ettepanekud Saksamaa eearvedefitsiidi, firmade ülevõtmist käsitlevate uute reeglite kohta ning Ida-Saksamaa abiprogrammi kohta.

Samuti on Schröder öelnud, et Saksamaa ei anna laienemiseks rohkem raha kui 2006. aastani ulatuvas Agenda 2000 plaanis ette nähtud, isegi kui kulud peaksid suurenema.

Peale selle ütles Schröder, et ta tahaks moodustada Euroopa asjade ministeeriumi, et aina nõudlikumaks muutuvaid EL probleeme paremini lahendada.