Kohus leidis ühehäälselt, et Ukraina rikkus Euroopa inimõiguste konventsiooni sätteid, mis puudutavad vabadust ja julgeolekut, vahistamise seaduslikkuse kiiret läbivaatamist, õigust kompensatsioonile ebaseadusliku vahi all hoidmise eest ja õiguste piiramist. Kohtunike enamus leidis samas, et Ukraina ei ole rikkunud konventsiooni selles osas, mis puudutab ebainimliku või alandava kohtlemise ja karistamise keelamist, nagu Tõmošenko oli väitnud, vahendab Deutsche Welle.

„Kohus leidis täpsemalt: et proua Tõmošenko kohtueelne vahi all hoidmine oli meelevaldne; et tema vahi all hoidmise seaduslikkust ei vaadatud korralikult läbi; ning et tal ei olnud võimalust taotleda kompensatsiooni ebaseadusliku vabaduse võtmise eest,“ öeldakse Euroopa inimõiguste kohtu pressiteates. „Kohus leidis ka, et võttes arvesse, et kohtunik viitas tema väidetavale protseduuride takistamisele ja põlglikule käitumisele, piirati tema õigust vabadusele teistel põhjustel kui need, mille puhul see on lubatud artikli 5 järgi.“

Tõmošenko süüdistas Ukraina valitsust temavastase kohtuasja fabritseerimises ning tema hoidmises ebainimlikes tingimustes. Ukraina advokaadid nimetasid süüdistusi alusetuiks.

Ukraina kohus mõistis Tõmošenko 2011. aastal seitsmeks aastaks vangi volituste ületamise eest peaministrina gaasiläbirääkimistel Venemaaga.