Petrenko sõnul esitas Ukraina valitsus neljapäeval Euroopa inimõiguste kohtule kiiravalduse palvega kehtestada Vene Föderatsiooni valitsuse vastu ajutised meetmed, vastavalt Euroopa inimõiguste kohtu reglemendi punktile 39, vahendab UNIAN.

Lisaks sellele esitas Ukraina valitsus riikidevahelise avalduse, milles esitatakse faktid Euroopa inimõiguste ja põhivabaduste konventsiooni ja selle juurde kuuluvate protokollide rikkumise kohta seoses Krimmi autonoomse vabariigi sõjalise okupeerimise ja kontrollimisega Vene Föderatsiooni poolt.

Petrenko sõnul kehtestas Euroopa inimõiguste kohus pärast selle avalduse ülevaatamist ajutised meetmed vastavalt reglemendi punktile 39 ning kohustas Venemaad hoiduma igasugusest sõjalisest tegevusest Ukraina kodanike vastu Ukraina territooriumil.

„Sellised otsused on väga tähtsad, sest juhid, kes andsid korralduse alustada agressiooni Ukraina vastu, mitte ainult ei ületa oma volitusi, vaid neil tuleb oma tegude eest ka vastust anda vastavalt rahvusvahelisele seadusandlusele ilma aegumistähtajata,“ rõhutas Petrenko.