Armeeülema tulistamisest putšikatse käigus teatas pühapäeva hommikul peaminister Abiy Ahmed, öeldes, et föderaalvalitsusel on vajalik võimekus selle relvastatud rühmituse alistamiseks, vahendab uudistekanal BBC.

Hiljem teatati ka regiooni president Ambachew Mekonneni ja veel ühe kõrge ametniku hukkumisest. "Tapjate salka" juhtis Amhara piirkonna julgeolekuülem Asaminew Tsige, sõnas valitsuse pressiesindaja.

USA suursaatkonna teatel tulistati öösel nii pealinnas Addis Abebas kui Amhara osariigi keskuse Bahir Dari lähistel ja inimestel, eriti välisriikide kodanikel, soovitatakse püsida siseruumides ja jälgida kohalike võimude korraldusi. Ohu tõttu blokeeriti valitsuse poolt internetiühendus üle Etioopia.

Tulistamine Etioopia suuruselt teises osariigis puhkes teadete kohaselt vahetult pärast päikeseloojangut ja vältas mitu tundi enne, kui võimude poolt maha suruti. Ahmed märkis, et "ebaseaduslik katse peaks saama kõikide etiooplaste hukkamõistu osaliseks".

Tema sõnul tulistati armeeülemat "ihukaitsja" poolt. Amhara regiooni riigipöördekatse on põhiseadusega vastuolus ja selle eesmärgiks oli pöörata tagasi piirkonna rahu, mis suurte raskustega saavutati, lisas peaminister.