Õnnetus leidis aset täna hommikul kell 8.44 kohaliku aja järgi, kui lennuk, mille pardal oli 149 reisijat ja kaheksa meeskonnaliiget, asus teele Keenia pealinna Nairobisse, ent kadus kuus minutit pärast õhkutõusmist radaritelt, vahendab uudistekanal BBC.


Alustati ametlikku otsingu- ja päästeoperatsiooni, ent lootus leida inimesi elusana on pea olematu, märkis lennufirma esindaja täna pärastlõunal. Tema sõnul leiti lennuki vrakk lennuväljast umbes 60 kilomeetri kaugusel Bishoftu linna lähedalt.

Etioopia peaminister Abiy Ahmed säutsus täna hommikul juhtunust kuulnuna oma Twitteri kontol, et avaldab sügavat kaastunnet kõikidele traagilises lennuõnnetuses hukkunud inimeste lähedastele.

Teadaolevalt oli lennuk uhiuus Boeing 737 MAX 8, mis jõudis Ethiopian Airlinesi käsutusse alles nelja kuu eest. Lennukitootja Boeing andis täna teada, et alustab juhtunu asjaolude põhjalikku uurimist.

Välisministeeriumist öeldi täna Delfile, et nad ei tea, kas lennul võis olla ka Eesti kodanikke. Etioopia võimude teatel hukkus lennuki pardal inimesi enam kui kolmekümnest eri rahvusest, ent reisijate ja lennupersonali nimekiri ei ole veel avalik, mistõttu Eesti välisministeerium alles ootab sealsete võimuorganite kinnitust lennul viibinute kohta.

Hiljem väljastatud andmetest tuli välja, et hukkunute seas eestlasi ei olnud, küll aga näiteks meie lähiriikide kodanikke, sh kolm rootslast, kolm venelast, kaks poolakat ja üks norralane.