Copiapó haigla peaarsti asetäitja Jorge Montes ütles, et kolmel koju lastud mehel lubatakse harrastada füüsilist tegevust ning nad peavad kandma päikeseprille ainult intensiivse valguse käes, teatab BBC News.

Samas hoiatas Montes, et patsientide psühholoogiline seisund on ettearvamatu.

Varem oli kaevuritele öeldud, et nad peavad haiglas viibima vähemalt 48 tundi, kuid Tšiili tervishoiuminister Jaime Manalich teatas, et nende seisund on nii hea, et osa neist võib lahkuda juba 24 tunni jooksul. Manalichi sõnul on kaevurite nii hea seisund omamoodi ime.

Tšiili president Sebastián Piñera kohtus kaevuritega haiglas ning lubas kaevurite, transporditöötajate, kalurite ja ehitajate töötingimuste väga radikaalset parandamist.

Piñera sõnul on võimatu garanteerida, et Tšiilil ei tule tulevikus kunagi sellise õnnetusega silmitsi seista, kuid üht võib garanteerida: mitte kunagi enam ei lasta inimestel töötada nii ebainimlikes ja ebaturvalistes tingimustes nagu San José kaevanduses ja muudes kohtased riigis.

President kutsus kaevurid jalgpallimatšile neid päästa aidanud ametnike vastu. Piñera naljatas, et võitjatel lubatakse elada presidendipalees La Monedas, samas kui kaotajad peavad minema tagasi maa alla.