Saatjata alaealine pagulane ründas rongireisijaid kirve ja noaga ning haavas raskelt viit inimest, kellest ühe elu on Herrmanni sõnul endiselt ohus. Ohvrite hulgas on ühe Hongkongist pärit perekonna neli liiget. Ründaja lasid politsei eriüksuslased maha, vahendab Der Spiegel.

Ründaja toas oli käsitsi valmistatud Islamiriigi lipu kõrval puštukeelne tekst, milles kahtlusalune oma radikaliseerumist selgitab, teatas Herrmann. Tekstist selgub, et moslemid peavad kaitsesse asuma. Lisaks sellele leiti kiri, mida võib esmapilgul tõlgendada hüvastijätusõnumina isale.

Herrmanni sõnul ei viita praegu miski sellele, et ründaja oleks olnud seotud teiste islamistidega. Islamiriigile lähedal seisev uudisteagentuur Amaq teatas mõni tund pärast rünnakut, et afgaan oli Islamiriigi sõdur.

Teismeline ründas reisijaid regionaalrongis Ochsenfurti ja Heidingsfeldi vahel. Esimese hädaabikõne teinud tunnistaja sõnul karjus ta „Allahu akbar“ („Allah on suur“).

Rong peatus Würzburgi eeslinnas Heidingsfeldis. Seal lahkus ründaja rongist ja põgenes lägi asula, teatas Herrmann. Põgenemise käigus vigastas ta veel üht inimest. Heidingsfeldis ründas nooruk ka politseinikke, kes ta maha lasid.

Herrmanni sõnul tuli noormees Saksamaale kahe aasta eest ilma vanemateta ning elas viimased kaks nädalat hoolduspere juures Ochsenfurtis. Kriminaalkaristusi afgaanil ei ole.