Vaatemängulises operatsioonis osales pealtnägijate sõnul 15 meest. Nad sisenesid ettevõtte BP Trading peakontorisse ja käskisid enamikul töötajatest koju minna, teatab Helsingin Sanomat.

Ühe töötaja sõnul kulges reid rahulikult. „Nad olid vaid grupp seltsimehi erivägede tunnustega, mustades riietes, automaadid käes, ei midagi erilist,“ ütles töötaja New York Timesile.

Palju tõsisema löögi sai BP juba teisipäeval, kui ettevõte pidi tunnistama lõplikku kaotust võidujooksus Põhja-Jäämere naftaväljadele.

Venemaa riikliku naftafirma Rosneft ja maailma suurima naftafirma Exxoni esindajad teatasid, et on sõlminud lepingu Venemaa põhjaalade naftaotsingute kohta. Sellest teatas teisipäeval Venemaa peaminister Vladimir Putin isiklikult.

Piirkond, mida leping puudutab, asub Novaja Zemlja saarest idas Kara merel.

BP on Venemaal osanik ühisettevõttes TNK-BP. Selle esindaja ütles kolmapäeval Reutersile, et läbiotsimine on seotud kohtuhagiga, mille ettevõtte esitas aasta alguses seoses ebaõnnestunud läbirääkimistega Rosneftiga.

BP Londoni peakorteris mõisteti läbiotsimine Moskvas alusetuna hukka.

Reutersi teatel on osa Vene riigi ja BP erimeelsustest pärit 2008. aastast, kui Vene julgeolekujõud samuti BP Moskva peakontori läbi otsisid ja sundisid TNK-BP tollase juhi Bob Dudley Venemaalt lahkuma. Dudley juhib nüüd kogu BP-d.