Lisaks peaks Papadopuolos prokuröri hinnangul maksma 9500 dollari suuruse trahvi. Kohus teeb otsuse 7. septembril. Papadopoulos tunnistas end süüdi FBI uurijatele valetamis
es ja pääses esialgu muudest süüdistusest.

„Kaebealuse kuritegu oli tõsine ja kahjustas valitsuse juurdlust, mis puudutas Venemaa sekkumist 2016. aasta presidendivalimistesse,” kirjutas Mueller. „Kaebealune valetas, et varjata oma kampaaniaaegseid kontakte venelaste ja Vene vahendajatega. Ta andis uurijatele valeütlusi 2017. aasta 27. jaanuaril, juurdluse alguses, kui uurijad tegid võtmetähtsusega otsuseid, sealhulgas selle kohta, keda üle kuulata.”

Mueller lisas, et Papadopoulos pole uurijatega siiani täielikult koostööd teinud. „Kaebealune ei ole uurimisele olulist abi osutanud ja suur osa antud infost tuli alles pärast seda, kui valitsus näitas talle tema enda e-kirju, tekstisõnumeid, internetiotsingute ajalugu ja muud läbiotsimisorderite ja kohtukutsete abil saadud infot,” lisas Mueller.

Neljapäeval alustas Virginia vandekohtunike kogu Trumpi endise kampaaniajuhi Paul Manaforti kohtuasjas tõendite hindamist. Kohtuasjas süüdistatakse Manaforti pangapettuses ja maksudest kõrvalehoidumises.