Putin ja Erdoğan pidasid Kremlis läbirääkimisi viis tundi ja 40 minutit. Alguses vesteldi nelja silma all, hiljem aga liitusid mõlema riigi valitsusdelegatsioonid, vahendab Moskovski Komsomolets.

Enne läbirääkimiste algust paigutati Türgi delegatsioon, millesse kuulusid välisminister Mevlüt Çavuşoğlu, kaitseminister Hulusi Akar ja teised kõrgetasemelised ametiisikud, Venemaa keisrinna Katariina II kuju juurde. Sellele pöörati sotsiaalmeedias erilist tähelepanu eriti süürlaste poolt, teatab Moskovski Komsomolets.

„Türgi delegatsioon seisab Moskvas Katariina Suure kuju all, kes võitis Osmanite impeeriumi 11 korda!” kirjutas Twitteri kasutaja Fares Shehabi

„Kuju, mille alla paigutati Türgi valitsuse liikmed, on Vene keisrinna Katariina Suur, kes võitles pikka aega Osmanite impeeriumiga, võitis seda alati ja vallutas Osmanitelt alatiseks Krimmi,” teatas Hamza Suleiman.

Veel märgiti sotsiaalmeedias, et Putin ja Erdoğan istusid kamina ees, millel oli pronksskulptuur, mis kujutab aastatel 1877-1878 toimunud Vene-Türgi sõda.