„Me ei oleks tahtnud sellise olukorraga kokku puutuda, aga vaadates teisest vaatepunktist, meie suveräänses piirkonnas tehti viga. Kes selle vea tegi? Loomulikult mitte ülemus. Need olid piloodid, kes olid hoolimatud ega kuulnud hoiatusi,“ ütles Erdoğan presidendi lennukis Türkmenistani pealinnast Aşgabatist naastes, vahendab Hürriyet Daily News.

Türgi väidab, et hoiatas Vene lennukit kümne minuti jooksul viis korda ja lennuki kuuluvust ei olnud näha, kuid Moskva eitab seda ja väidab, et lennuk ei sisenenud Türgi õhuruumi.

Kuulutades, et Türgi piloodid on kohustatud selliste olukordade kohta kehtivate reeglite järgi tegutsema, ütles Erdoğan, et Vene poole selline viga ei peaks kaasa tooma selliseid negatiivseid tagajärgi kahepoolsetele suhetele.

„Intsident, mis leidis aset piloodi vea tõttu, kes ei kuulanud hoiatusi, ei peaks mõjutama kahe riigi suhteid, eriti strateegilisi suhteid. Intsidendi mõju kahepoolsetele suhetele tõesti kurvastab meid,“ ütles Erdoğan.

„Me ei poolda pingeid. Me tahame jätkata oma strateegilist partnerlust ja suhteid Venemaaga samal viisil kui seni. Me oleme teinud edukat koostööd viimased 10-11 aastat. Me tahame seda jätkata,“ sõnas Erdoğan.