ENPA kinnitas kõiki oma seniseid soovitusi Tšetšeenia olukorra lahendamiseks ning kritiseeris Euroopa Nõukogu ministrite komiteed, kes ei ole hukka mõistnud Venemaa sõjalist kampaaniat Tšetšeenias.

Samal ajal avaldas parlamentaarne assamblee lootust, et Venemaa parlament hakkab kasutama "aktiivselt ja sisuliselt" oma mõju inimõiguste olukorra parandamiseks Tšetšeenias ning siis taastatakse Vene delegatsiooni hääleõigus selles organisatsioonis.

Resolutsioon võeti vastu 130 poolthäälega, üks delegaat hääletas vastu.

6. aprillil võttis ENPA vastu resolutsiooni, milles mõistetakse Venemaa hukka inimõiguste rikkumise pärast Tšetšeenias ning kutsutakse Euroopa Nõukogu välisministrite komiteed alustama viivitamatult protseduuri Venemaa liikmeksoleku peatamiseks Euroopa Nõukogus.

Dokumendis kutsutakse Euroopa Nõukogu liikmesmaid pöörduma Euroopa Inimõiguste Kohtu poole seoses sellega, et Venemaa rikub Euroopa inimõiguste konventsiooni. ENPA nõuab oma resolutsioonis, et Venemaa alustaks ilma igasuguste eeltingimusteta poliitilist dialoogi talle vastu seisva osaga tšetšeeni rahvast. Tuleks korraldada ka Tšetšeenia võimude valimine, mille eesmärk on saavutada kõikehõlmav poliitiline lahendus.

Venemaalt nõuti samuti, et ta püüdleks tulevahetuse viivitamatu lõpetamise poole, katkestaks Tšetšeenias kőik ebaadekvaatsed aktsioonid, kaasa arvatud sinna ajateenijate saatmine, ning lubaks Tšetšeenias inimõiguste rikkumiste ja sõjakuritegude sõltumatut uurimist.