Ranged karantiinimeetmed jõustusid keskööst. Inimestel on kästud kodus püsida ja lahkuda võib sealt vaid hädavajalikule tööle või meditsiinilistel põhjustel, vahendab BBC News.

President Emmanuel Macron ütles, et viiruse teine laine, mis on kahtlemata rängem kui esimene, ähvardab riigi enda alla matta.

Igapäevane surmade arv on Prantsusmaal kõrgeimal tasemel pärast aprilli ning eile teatati 47 637 uuest nakatumis- ja 250 uuest surmajuhtumist viimase ööpäeva jooksul.

Prantsuse meedia teatel on paljud pariislased linnast ja tihti kitsastest korteritest lahkunud, et veeta karantiini maal.

24-aastane Anna ütles ajalehele Le Figaro, et lahkus oma pere Pariisi korterist teise koju Põhja-Prantsusmaale Bernaysse. Anna sõnul oli esimese karantiini veetmine Pariisis psühholoogiliselt raske, aga Bernays on õhk puhtam ja rohkem vabadust.

Osa liiklejatest on aga olnud ka linna naasvad pariislased.

Tavalisest tihedamat liiklust ja ummikuid täheldati ka näiteks Lyoni ja Bordeaux’ ümbruses.

Kevadel olid Prantsusmaa regioonide mõned elanikud pealinnast põgenenud pariislaste suhtes vaenulikud.

„Me palume inimestel koju jääda ja pariislastel Pariisi jääda. On hästi arusaadav, et kui 4000 inimest Pariisist sisse tungib ja kolmandik neist on enese teadmata nakatunud, on ilmselgelt kiire leviku oht,” kirjutas üks kommentaator kohalikus ajalehes Sud Ouest.

Kui kevadel oli mõnedes Prantsusmaa piirkondades suhteliselt vähe koroonaviiruse juhtumeid, siis nüüd levib viirus kiiresti kogu riigis.