Herati provintsi politsei asejuhi Delawar Shah Delawari sõnul ei saanud rünnakus ükski maailmaorganisatsiooni töötaja surma.

Vastutuse terroriakti eest võtsid Talibani islamiäärmuslased.

Tunnistajad ütlesid uudisteagentuurile Reuters, et kuulsid kolme plahvatust. Afganistani politseinikud ja sõdurid piirasid hoone sisse.

Politseiametnik Delawari kohaselt rammis üks äärmuslastest lõhkeainelastis sõidukiga ÜRO hoonekompleksi tagumist väravat, samal ajal kui teised kaks püüdsid esindusse siseneda, kuid turvamehed ja politseinikud lasid nad maha.

ÜRO esindajad kinnitasid rünnakut.

ÜRO Afganistani missiooni (UNAMA) pressiesindaja Henri Burgard ütles, et kõik rünnaku ajal hoones olnud maailmaorganisatsiooni töötajad evakueeriti varjendisse ja keegi kannatada ei saanud.

"Meid tulistati rakettide ja miinidega ning seejärel käsirelvadest," ütles ta.

Afganistani suuremaid linnu Herat asub Iraani piiri lähedal. See on seni suhteliselt rahulik olnud, kuigi viimasel ajal on julgeolekuolukord halvenenud. Kohalike elanike sõnul kontrollivad lennujaama viivat teed pimeduse saabudes kuritegelikud jõugud ning osa linnajagusid on Talibani kontrolli all.

Maailmaorganisatsioon on olnud Talibani sihtmärgiks alates eelmisest oktoobrist, kui pealinnas Kabul sai rünnakus külalistemajale surma 12 inimest, nende seas kuus ÜRO töötajat.