Mees väitis raadiosaates "The Boiling Frogs Show," et laiaulatuslikult luuratakse nii üksikisikuid kui ka inimrühmi, sealhulgas ka kõrgeid sõjaväeametnike, poliitikuid ja diplomaate, vahendas The Huffington Post.

"See oli 2004. aasta suvel, kui ma hoidsin enda käes paberit, käsuga pealt kuulata umbes neljakümneaastast Illinoisi võimalikku tulevast senaatorit," rääkis Tice. "Sa ehk ei juhtu teadma, kus see mees hetkel elab? Selleks on Washingtonis asuv Valge Maja. Ja ta on hetkel Ameerika Ühendriikide president."

Tice sai vilepuhujana tuntuks 2005. aastal, kui vihjas ajalehele New York Times, et president George Bush andis pärast 2001. aasta 11. septembrit riiklikule julgeolekuagentuurile salaja volituse kuulata pealt inimeste telefonikõnesid ning jälgida nende elektroonilist kirjavahetust, ilma et selleks oleks kohtult luba taotletud.

USA president George W. Bush tunnistas hiljem ka ise, et lubas pärast 2001. aasta terrorirünnakuid riigisisest spioneerimist.

Bushi kinnitusel oli spioneerimine vajalik võimalike analoogsete terrorirünnakute ärahoidmiseks. Ta kaitses ameeriklaste seas äärmiselt ebapopulaarset otsust, nimetades seda “elutähtsaks vahendiks”.