“Bonino langetas näljastreigi lõpetamise otsuse täna (neljapäeval — toim hommikul ise, kui oli saanud arstidelt alarmeeriva soovituse,” ütles Bonino pressiesindaja Pietro Petrucci.

Ta lisas, et Bonino, kes alustas streiki protestiks tema Radikaalparteile ajakirjanduses osaks saava vähese tähelepanu vastu, on nüüd rehüdratsiooniravil.

Endine eurovolinik ei ole reedest peale söönud ega joonud.

Bonino tegi neljapäeval avalduse, milles ütles, et alustab streiki jälle, kui tunneb, et ajakirjandus ei kajasta piisavalt tema partei jaoks tähtsaid küsimusi.

Õbluke 53-aastane Bonino viidi teisipäeva õhtul südame rütmihäiretega Milano haiglasse. Ta jäi arstide järelvalve alla, kes ütlesid, et näljastreik hakkab juba naise ajule mõju avaldama.

Meditsiiniallikad ütlesid kolmapäeval, et kui Bonino kaotab veel liitri vett, mis võib juhtuda 12 tunniga, tekib tema organismis šokk, millel võivad olla pöördumatud tagajärjed.

Bonino leiab, et ajakirjandust ei huvita 15. mai üldvalimiste eel radikaalide jaoks olulised küsimused nagu eutanaasia ja teadusuuringute vabadus.

“Rahvusvaheline press on väljendanud muret (opositsiooniliidri) Silvio Berlusconi võimaliku valimisvõidu üle,” ütles ta välisajakirjandusele viidates.

“Aga Berlusconi on vaid üks Itaalia paljudest probleemidest. 2000. aastal tauniti Itaaliat 360 korda inimõiguste rikkumise eest. Demokraatial tuleb silma peal hoida,” lisas ta.

Boninoga on solidaarsust avaldanud mitmed mainekad poliitikud, teiste seas president Carlo Azeglio Ciampi.