Täna avaldatud uurimusest selgub, et 59 protsenti vastanutest leiab, et Olmert peaks tagasi astuma või peatama oma peaministriks oleku kuni korruptsioonijuurdluse lõpuni. Vaid üks kolmandik leiab, et Olmert peaks ametisse jääma, kirjutab ajaleht Yedinoth Ahronoth.

60 protsenti vastanutest ei usu Olmerti väiteid, et ta ei võtnud pistist, seda usub vaid 22 protsenti.

60 protsenti küsitletuist arvab ka, et Olmert ei ole võimeline juhtima diplomaatilist tegevust tema üle käiva juurdluse tõttu.

Suurem osa kodanikest väljendas ka usaldust riigi kohtusüsteemi vastu. Küsimusele, kas politsei, riigi prokuratuur ja riigikontroll ahistavad Olmertit, vastas 70 protsenti eitavalt. Sellega oli nõus 26 protsenti küsitletuist.

Uurimus näitab, et on vara pidada valitsevat Kadima parteid hukule määratuks. Kui parteid juhiks välisminister Tzipora Malka “Tzipi” Livni, võidaks Kadima valimistel Benjamin Netanyahu juhitud Likudit 27 kohaga parlamendis Knessetis Likudi 23 ja Tööpartei 15 vastu.

Livnit peetaksegi kõige tõenäolisemaks kandidaadiks Olmertit asendama nii Kadima partei juhina kui ka uue peaministrina.