20. juunil erakorraliste presidendivalimiste kampaanias osaleva Jarosławi mänedžer Elżbieta Jakubiak rääkis Poola telekanalile TVN 24, et haigele emale kurva uudise teatamise hetkel olid kaksikvennale toeks lähedased pereliikmed.

83-aastane Jadwiga Kaczyńska on tõsiselt haige: tal on südame- ja kopsutõbi ning arstid palusid Jarosławil säästa vanadaami kurvast uudisest, kuni ta tervis on tugevam.

Jakubiaki sõnul on Jadwiga Teises maailmasõjas osalenud sõdur, teab, et tal on tänaseks kahe riiki teeninud poja asemel alles üks poeg, kes peab oma kaksikvenna tööd jätkama.

„Usun, et ta on vapper naine, kes suudab koguda piisavalt jõudu, et ümbritseda Jarosław Kaczyńskit armastuse ja toetusega,“ lisas Kaczyński valmimiskampaania mänedžer.

Jarosław ja Lech Kaczyńskid emaga

Jakubiaki sõnul oli Kaczyński jaoks pooleteist kuud hiljem kaksikvenna surmast emale teatamine tõeliseks kergenduseks. Hukkunu sõber ja kolleeg Adam Bielan rääkis, et Jadwiga oli pidevalt küsinud kõigilt „Kus Lech on?“.

Smolenski lähistel 10. aprillil allakukkunud Tu-154Mi pardal viibis Poola presidendipaar ja neid saatev delegatsioon - kokku 96 inimest, kes kõik hukkusid. Poolakad olid teel Katõni massimõrva mälestustseremooniale.