Tapetud naise näol arvatakse tegemist olevat 34-aastase hambahügieeniku Miriam Careyga Connecticuti osariigist Stamfordist, teatasid võimud tema perekonnale, vahendab ABC News.

Võimude teatel rammis naine autoga Valge Maja väravat ja põgenes siis mööda Pennsylvania avenüüd Kapitooliumile.

Võimude teatel oli Careyl vaimuhaigus.

„Tal oli pärast lapse sündi eelmise aasta augustis sünnitusjärgne depressioon,“ ütles naise ema Idella Carey. „Mõni kuu hiljem jäi ta haigeks. Tal oli depressioon. ... Ta oli haiglas.“

Careyl oli aastane tütar Erica, teatas ema. Politsei kinnitas, et autos oli aastane tüdruk, kes võeti „kaitse eesmärgil vahi alla“.

Idella Carey sõnul ei olnud tema tütrel varasemat vägivallatsemise ajalugu ning ta ei tea, miks tütar Washingtonis viibis. Ema teada pidi Miriam Connecticutis väikese tütre arsti juurde viima.

Kaheksa aastat Miriam Carey ülemus olnud dr Steven Oken ütles, et ta oli poliitikast mitte huvituv inimene, kes oli alati rõõmsameelne.

Politsei, sealhulgas USA föderaalne juurdlusbüroo (FBI) ja pommirühm piirasid neljapäeva õhtul kohaliku aja järgi Stamfordis ümber ühe maja, mis võimude teatel oli uurimisega seotud. Muid üksikasju ei avaldatud.

Politsei teatel põikas Carey politsei eest kõrvale, kui tema auto oli peatatud ja relvad olid välja tõmmatud. Naine sõitis põgenedes väga ebakorrapäraselt ja ohtlikult, teatas USA senati julgeolekujuht Terrance Gainer.

Lõpuks rammis Carey politseiautot ja politsei lasi ta maha, ilma et ta oleks autost väljunud, teatas Gainer. Intsidendi käigus sai viga kaks politseinikku, üks Kapitooliumi politseist ja teine salateenistusest.

Autost politsei teatel relvi ei leitud.