Avalduses on öeldud, et Berliin, Pariis ja London tahavad, et Ukraina oleks ühtne, majanduslikult tugev ja demokraatlik riik, mis toetab rahumeelseid suhteid Venemaaga, vahendab Ukraina Delfi.

Prantsusmaa välisministeeriumi Euroopa asjade riigisekretäri Pierre Lelouche’i sõnul on see väga tähtis kontinendi stabiilsusele.

Kölni ülikooli politoloogiaprofessor Gerhard Simon ütles, et Euroopa diplomaatide kolmepoolses avalduses kurvastab teda mõnevõrra jutt tulevastest „rahumeelsetest suhetest” Ukraina ja Venemaa vahel.

Simoni jaoks on ootamatu, et see on ainuke välispoliitiline probleem, mida mainitakse. „Pigem oleks võinud oodata, et kolm riiki soovivad häid suhteid Ukraina ja Euroopa Liidu vahel,” ütles politoloog, nimetades seda „uusaastarefleksiks”. Nimelt on just jaanuari alguses tekkinud probleemid Vene gaasi toimetamisel läbi Ukraina Euroopasse.

„Niipalju kui mina aru saan, loodavad need kolm riiki ja koos nendega kogu Euroopa Liit, et tulevikus selliseid probleeme energiaga varustamisel ei teki. Selle eelduseks on aga head suhted Ukraina ja Venemaa vahel — just selliseks pean ma avalduse tuuma,” ütles Simon.

Simoni sõnul ei tõuse ükski Ukraina presidendikandidaat teiste seast esile millegi muu poolest kui heade suhete olemasolu poolest Venemaaga.