Parempopulistide Tallinna kohtumisel Põlissoomlasi esindav 37-aastane Olli Kotro on kaubandusteaduse magister ja Euroopa Parlamendi ametnik. „Olen hingelt rahvuslane ja tahan tegutseda koos teiega iseseisva Soome eest EL-i föderaliseerumise vastu,” teatab Kotro oma tutvustuses Põlissoomlaste Euroopa Parlamendi valimiste veebilehel.

Kotro sõnul on tema poliitikasse tulekut mõjutanud vanavanemate kogemused sõjaajast ja ülesehitustööst.

„Mäletan isegi seda lapsepõlveaega, kui Soome oli turvaline, meie majandus oli korras ning EL-i liikmelisus, euro ühisvastutus või kahjulik sisseränne ei olnud meid kahjustamas,” kirjutab Kotro.

„EL-i föderaliseerumine on salakavalalt edenev areng, kus üha uusi asju otsustatakse EL-i tasemel, luuakse uusi ametkondi ja lõpuks rahvusriigid hävivad ja me ei kontrolli enam näiteks sisserännet üldse. Need asjad tahan tõsta arutelus esile ja anda endast parima EL-i integratsiooni ja EL-i meelsuse vastu olemiseks,” kuulutab Kotro.

Kotro sõnul ei ole see hirmutamine, vaid Brüsselis on suuri jõude, mis seda tahavad. Soome poliitikat peab Kotro puudellikult lömitavaks, lausa meeldida tahtvaks.

Taani Rahvapartei esindaja Anders Pimdahl Vistisen on sündinud 1987. aastal. 2014. aastal valiti ta Euroopa Parlamendi liikmeks.

Vistisen on omandanud juristihariduse Aarhusi ülikoolis ja töötanud aastatel 2012-2014 Euroopa Parlamendis juriidilise konsultandina.

Varem on Vistisen olnud vastu Taani Rahvapartei poliitikale homoseksuaalide õiguse suhtes abielluda. 2010. aastal ütles Vistisen selle kohta aga: „Ma saan sellega elada, et homoseksuaalid abielluvad. Mul pole midagi selle vastu.”

Vistisen on olnud väga aktiivne debatis massilise sisserände üle Euroopasse ja kutsunud Euroopa Liitu üles varjupaigataotlejatele piirid sulgema.

2014. aastal hääletas Vistisen härjavõitlusele EL-i toetuse kaotamise vastu. Seda vaatamata sellele, et nii tema kui ka Taani Rahvapartei on kuulutanud loomade heaolu üheks oma põhiküsimuseks.

Kolmas kohtumisel osaleja on Prantsusmaa Rahvusliku Ühenduse juht Marine Le Pen. Järgnevalt mõningaid tsitaate temalt:

„Sisseränne on meie elanikkonna organiseeritud väljavahetamine. See ähvardab meie ellujäämist kui sellist. Meil ei ole vahendeid integreerida neid, kes juba siin on. Tagajärg on lõputu kultuurikonflikt.”

„Globaliseerumine tähendab orjade kasutamist, et valmistada tooteid, mis siis müüakse töötutele!”

„Ma tahan hävitada EL-i, mitte Euroopa! Ma usun rahvusriikide Euroopasse. Ma usun Airbusi ja Ariane’i, koostööl põhinevasse Euroopasse. Aga ma ei taha seda Euroopa Nõukogude Liitu.”

„Prantsusmaa ei ole burkiinid rannas. Prantsusmaa on Brigitte Bardot. See on Prantsusmaa.”

„Ma ei usu, et Vladimir Putin on mõrvar, oht Prantsusmaale, teistele selles regioonis. Miski, mida Vladimir Putin on teinud, ei pane mind jõudma sellele järeldusele.”

„Euroopa on sõda. Majandussõda. See on vaenulikkuse suurenemine riikide vahel. Sakslasi mustatakse kui julmi, kreeklasi kui petiseid, prantslasi kui laisku. Pr Merkel ei saa reisida ühtegi Euroopa riiki, ilma et teda kaitseksid sajad politseinikud. See ei ole vendlus.”

„EL on sügavalt kahjulik, see on antidemokraatlik koletis. Ma tahan ära hoida, et ta muutuks rasvasemaks, et ta jätkuvalt hingaks, et ta haaraks kõik oma käppade vahele ja sirutaks oma kombitsad meie seadusandluse kõikidesse valdkondadesse. Meie kuulsusrikkas ajaloos on miljonid surnud, et tagada, et meie maa jääks vabaks. Täna lubame me lihtsalt oma enesemääramisõiguse endalt ära varastada.”

„Kriis Ukrainas on täielikult Euroopa Liidu süü. Selle juhid leppisid Ukrainaga kokku kaubandusleppe, mis sisuliselt sundis riiki valima Euroopa ja Venemaa vahel.”