„Ma ei kavatse teeselda, et mul on vastused kõigile küsimustele, sest ma sain alles neljapäeval teada, et ma siin esinen,” vastas Ashton küsimusele eelmise aasta Gruusia kriisi kohta Daily Telegraphi vahendusel.

Saksamaa liberaalist eurosaadik Alexander Graf von Lambsdorff hoiatas leedi Ashtonit, et jaanuaris toimuval põhjalikul kuulamisel, kus otsustatakse lõplikult tema ametisse sobivus, peab ta suutma paremaid vastuseid välja pakkuda.

„Ma pean ütlema, et me tahame täpsemaid vastuseid, kui te tagasi meie juurde tulete,” ütles Lambsdorff.

Mitte kunagi valitud avalikus ametis olnud Ashtonilt küsiti ka tema puudulike kogemuste kohta võrreldes teiste samasse ametisse kandideerinutega, kelle hulgas oli mitu tegevat välisministrit.

„See kõik on täiesti uus. Mul pole bürood, mul pole kabinetti, mul pole meeskonda. Ma sain päranduseks valge paberilehe ja praeguseks olen ma kirjutanud sellele paar väikest asja,” vastas Ashton.

Suurbritannia iseseisvuspartei liige David Campbell Bannerman küsis Ashtonilt tema mineviku kohta tuumadesarmeerimisliikumise laekurina ja väidete kohta, et ta sai raha Nõukogude Liidult.

„Ma ei võtnud otseselt vastu raha üheltki kommunistlikult riigilt. Ma olen alati olnud leiboristliku partei liige,” väitis Ashton vastuseks.