"Euroala on valmis jätkuvalt Kreekat toetama, kuid Kreeka peab kinni pidama 26. ja 27. oktoobril kokkulepitud abipaketi tingimustest. See peab olema täiesti selge," ütlesid EL-i president Herman Van Rompuy ja Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso, vahendab BNS AFP uudist.

Sakslaste pahameel Kreeka suhtes jõudis täna haripunkti - arvamusküsitlused, ajalehtede juhtkirjad ja osa poliitikuid nõudis selle riigi lahkumist eurotsoonist, enne kui see Saksamaa elujärge ohustab. Suurima tiraažiga päevaleht Bild sõnastas sakslaste arvamuse, et Kreeka läks üle piiri, kui teatas kavast päästeplaani küsimuses referendumi korraldada.

Kreeka puhul loevad vaid teod, ütles Saksa kantsler Angela Merkel, kommenteerides teateid, et Ateena võib loobuda rahvahääletusest Euroopa Liidu abipaketi üle.

"Meie jaoks loevad teod," ütles Merkel Kreeka peaministri Georgios Papandreou avalduste kohta, et too on valmis loobuma eurotsooni teisi liikmeid ärritanud referendumiplaanist.

Kreeka peaminister Papandreou ütles varem, et on valmis referendumist loobuma, kui opositsioon päästepaketti toetab, kuid ei ole rahvahääletust täielikult välistanud.