Kolmeaastane Maddy jäi kadunuks 2007. aasta mais, kui tema vanemad Kate ja Gerry McCann läksid õhtustama hotelli baari ning jätsid tütre üksinda tuppa magama, meenutab Iltalehti. Mõni hetk hiljem tüdruk ärkas, ehmus ning läks oma vanemaid otsima, väljudes lahtisest tagauksest. Hotelli läheduses olnud lapseröövel kasutas hetke ära ning meelitas tüdruku endaga kaasa.

Nii väidab briti ekspert Mark Williams-Thomas kaks aastat tagasi Praia da Luzis haihtunud Madeleine McCann kadumist analüüsivas raportis. "On vähetõenäoline, et röövel oleks käinud hotellitoas," kirjutab Williams-Thomas eile Suurbritannnias avaldatud uuringus.

Williams-Thomas toob oma väite põhjenduseks Maddy kaisuloomad, mis olid voodis korralikult reas. "Sissetungijal poleks olnud aega sättida mänguasju korda. Madeleine tegi seda tõenäoliselt ise, enne kui väljus toast, et oma vanemaid otsida. Peale selle oleks pedofiil viinud endaga Maddy asemel kaasa hoopis emma-kumma Madeleine'iga samas toas maganud nooremast kaksikust."

Kadunud laste otsingute ekspert Williams-Thomas kasutas oma uuringumaterjaliks kõike Maddy kadumisega seonduvat, seal hulgas enam kui 10 000 Portugali politsei arhiivis olnud dokumenti.

Lisaks mõtleb Williams-Thomas õudusega asjaolule, et politsei tegi Maddy emast ja isast tüdruku kadumise peamised kahtlusalused, ehkki mingeid tõendeid selle kohta polnud.

Politsei arvutiga tehtud fotolt näeb, kuidas näeks Madeleine McCann välja praegu, kaks aastat vanemana kui kadumise hetkel.