„Inimesed tõesti toetavad Ušakovsi, sest näevad, et linnapea valitseb linna peremehelikult. Suuremale osale elanikkonnast tundub see heana,“ ütles sotsioloog Brigita Zepa, kes ei ole nõus arvamusega, et Ušakovsi populaarsus on ainult hea reklaami tulemus, vahendab Läti Delfi.

Läti ülikooli majanduse ja haldusjuhtimise teaduskonna dotsent Māris Pūķis leiab, et Ušakovs on saavutanud suure toetuse linna hea valitsemise eest. „Ušakovsile üritatakse veeretada süüd selle eest, milles ta süüdi ei ole,“ ütles Pūķis. Ta tuletas meelde, et just riigi valitsus kärpis omavalitsuste ehitusametite volitusi.

Pūķis märkis, et Ušakovsi vastastel ei tasuks nõuda mitte Ušakovsi, vaid kogu Riia linnaduuma tagasiastumist, sest linnapead, erinevalt saadikutest ei valita otsestel valimistel. Paljud Läti linnad peaksid Riiast eeskuju võtma, leidis Pūķis.

Teisipäeval toimus Riia linnaduuma hoone juures meeleavaldus, kus nõuti linnapea tagasiastumist. Ürituse organiseeris linnaduuma endine liige Jānis Mārtiņš Skuja.

Samal ajal toimus ka üritus linnapea toetuseks, millest võttis osa mõnisada inimest. Nende hulgas oli palju munitsipaalettevõtete, näiteks Riia transpordiettevõtte Rīgas Satiksme töötajaid.