Lääneriikide juhid võtsid Putini Brisbane'is toimunud kohtumisel vastu külmalt ning kritiseerisid teda üksmeelselt rahvusvaheliste põhimõtete rikkumiste pärast Ukrainas.

Putin lahkus Austraaliast varem, kui oli algselt plaanitud. Ehkki ta tõi ettekäändeks väsimuse ja pika kojulennu ning kinnitas, et kohtumised möödusid heas õhkkonnas ning olid konstruktiivsed, peetakse varast ärasõitu Putini vastuseks tema kriitikale.

AFP-ga vestelnud eksperdid hoiatavad aga otse, et Putini ärritamine võib kalliks maksma minna. "Kui ta lahkus vihasena, siis võib oodata Ukraina lahingute ägenemist," oli Moskva poliitilise analüütiku Stanislav Belkovski sünge ennustus.

Belkovskit on loetud Putini üheks karmimaks kriitikuks, ent teisalt peetakse teda tegutsevat ka Kremli heaks, kirjutab Ilta-Sanomat.

Belkovski hinnanguga oli nõus teinegi vene analüütik, kes juhib Kremli rahastatavat uurimisasutust. "Lääneriikide seisukohad on muutunud karmimaks. Nad enam ei üritagi pehmendada oma arvamust, vastupidi, nüüd esitatakse need avalikul areenil. Vastureaktsioon on prognoositav - ka Venemaa karmistab oma tegevust," ütles  Fjodor Lukjanov AFP-le.

Brisbane'is toimunud juhtivate majandusriikide G20 kohtumisel sai Putin enneolematulr külma vastuvõtu osaliseks. Kanada peaminister Stephen Harper surus küll vastumeelselt Putini kätt, märkides samas: "Jah, kätelda ju võime, aga mul on öelda vaid üht. Käige Ukrainast minema!"