Inguššias nädal tagasi hukkunud Bassajevi surnukeha pole võimalik palja silmaga tuvastada, kuna lõhkeainet vedanud veoauto plahvatuses ei jäänud temast palju järgi, vahendab ETV24 ajalehte Kommersant, kes omakorda viitab juurdlusega seotud allikatele.

Ekspertidel õnnestus küll võtta viis sõrmejälge ja koematerjali geenitestiks, ent siis selgus, et ei näpujälgesid ega koeproove pole millegagi võrrelda. Vene föderaalses sõrmejäljebaasis, ega Tšetšeenia vastavas andmebaasis pole sõrmejälgi, mis kindlalt kuuluksid Bassajevile. On kümneid sõrmejälgi, mis on võetud kohtadest, kus Bassajev pani koos osalistega toime terroriakte, aga ükski neist pole piisavalt hea, et kontrollida nende vastavust laibalt võetutele.

Kogu lootus on nüüd pandud geenitestile, mille tarvis on loodetud leida mõni Bassajevi otsestest sugulastest. Paraku on nad kõik kas tapetud või põgenenud välismaale.

Esmaspäeval teatasid Vene väed Bassajevi naisevenna Ibragim Tsakajevi vahistamisest, väidetavalt on üks vahistamise põhjuseid just üritus avaldada survet lähisugulastele, et nende abiga Bassajevi isik tuvastada.