Abiorganisatsiooni teatel hukkus üheksa ja sai viga veel 19 nende töötajat. Kui palju patsiente hukkus, ei ole veel teada, kuid ajalehe The Daily Telegraph allika teateil on hukkunute arv enam kui poolsada.

Piirideta Arstid kõneisik kirjeldas öist rünnakut kui „õudust“ ning ütles, et pommitamist jätkati ka veel 30 minutit pärast USA ja Afgaani võimudele oma asukoha teatamist.

Organisatsiooni teatel olid nad ka varem (sealhulgas nt 29. septembril) korduvalt Kabuli ja Washingtoni enda haigla asukohast Kunduze linnas teada andnud ja saatnud võimudele oma koordinaadid.

Afgaani võimude teatel ei olnud haigla pommitamine aga sugugi juhuslik ja see on õigustatav sellega, et seal varjas end 15 terroristi, kes kõik suudeti õhurünnakuga tappa. Talibani relvarühmitus eitas oma võitlejate asutuses viibimist.

Rünnaku mõistis pärastlõunal hukka ka ÜRO ja Rahvusvaheline Punane Rist.

Ühendriikide sõjavägi kinnitas öises avalduses, et viis kell 2.15 ööl vastu laupäeva läbi õhurünnaku, mille eesmärk oli hävitada julgeolekujõududele ohtu kujutav allikas. Armee tõdes , et „selle rünnaku tagajärjel võis purustusi saada ka lähedalasuv haigla“.

„Me oleme sügavalt jahmunud rünnakust, mille tagajärel sai surma osa meie personalist ja patsientidest ning mis mõjutab negatiivselt esmaabi andmist Kunduzes,“ sõnas kõneisik.

Abiorganisatsiooni teatel oli rünnaku ajal asutuses 105 patsienti ja 80 meditsiinitöötajat.