Armee tundus keskpäevaks olukorda väljakul täielikult kontrollivat. Siis marssis üle väljaku mitusada politseinikku, keda sõdurid ei takistanud ning kes enda sõnul soovisid ilmutada revolutsiooniga "solidaarsust", vahendab BNS.

Sõdurid ja politseinikud piirasid esmaspäeva hommikul sisse viimased paarkümmend meeleavaldajat, kelle sõnul anti neile vahistamise ähvardusel korraldus väljakult lahkuda.

Suurem osa valitsusvastastest protestijaist lahkus rahvarahutuste sümboliks kujunenud Tahriri väljakult pärast president Hosni Mubaraki tagasiastumist reedel, kuid osa lubas jääda sinna kuni reformide elluviimiseni.

Mubarakilt võimu üle võtnud kõrgem sõjaline nõukogu lubas pühepäeval parlamendi laiali saata ja peatada põhiseaduse kehtivuse, täites sellega demokraatiat nõudnud meeleavaldajate kaks peamist tingimust.

Nõukogu teatas ühtlasi, et juhib riiki kuus kuud või kuni presidendi- ja parlamendivalimiste toimumiseni.

Sõjavägi alustas juba pühapäeval telkide mahavõtmist ja meeleavaldajate suunamist rahvarahutuste sümboliks saanud väljaku keskossa, et avada väljak liikluseks.

Sõjaline nõukogu hoiatas pühapäeval igaüht "kaose ja korratuse" eest, keelates ka ametiühingute kogunemised ja streigid.