Pärast Morsi viietunnist kohtumist Egiptuse kõrgema õigusnõukogu liikmetega ütles presidendi pressiesindaja Yasser Ali, et Morsi kinnitas kohtunikele, et austab õigussüsteemi sõltumatust, vahendab BBC News.

Ali tegi selgeks, et president ei võta oma dekreeti tagasi, kuid lisas, et Morsi oli kohtunikele kinnitanud, et selle ulatust piiratakse „suveräänsetele küsimustele“, mis on mõeldud institutsioonide kaitseks.

Ali sõnul ei peeta rohkem uusi kohtuprotsesse kukutatud president Hosni Mubaraki aegsete ametnike üle, kui ei esitata uusi tõendeid.

Opositsiooniliikumise Rahvalik Hoovus esindaja Mona Amer ütles, et protestid jätkuvad teisipäeval. „Me nõudsime dekreedi tühistamist ja seda ei juhtunud.“

Moslemivennaskond teatas, et lükkab meeleavalduse Morsi toetuseks edasi, et vältida avalikke pingeid. Varem oli üles kutsutud korraldama miljonite marss Kairo ülikooli juures.

Mitmed prominentsed opositsiooniliidrid, sealhulgas Nobeli rahupreemia laureaat Mohamad ElBaradei, on öelnud, et ei alusta dialoogi, kuni president oma konstitutsioonilise deklaratsiooni tagasi võtab.