Sisi ütles rahvuslikus televisioonis esinedes, et Kairo valib kuritegelike tapmiste eest kättemaksmiseks vajalikud vahendid ja aja, vahendab Reuters.

Tuhanded egiptlased on läinud meeleheitlikel tööotsingutel Liibüasse, vaatamata valitsuse hoiatusele mitte reisida riiki, mis on langemas seadusetuse kaosesse.

Sisi, kes kohtus Egiptuse juhtivate sõjaväelastega, et tapmist arutada, kuulutas välja seitsmepäevase leina.

Kopti kirik teatas, et on kindel, et valitsus püüab õigluse jalule seada. Egiptuse islamihariduse keskus Al-Azhar teatas, et ükski usund ei kiida selliseid barbaarseid tegusid heaks.

Röövitud tööliste perekonnad olid nõudnud Kairolt abi nende vabastamiseks. Egiptuse lõunaosa vaeses Minya kubermangus karjusid ja minestasid tapetute sugulased uudist kuuldes.

Kõige rahvarikkam araabia riik Egiptus ei ole otseselt USA juhitud õhurünnakutest Islamiriigi vastu Iraagis ja Süürias osa võtnud, keskendudes üha keerulisemaks muutuvale julgeolekuolukorrale riigi sees.

Liibüas baseeruvad võitlejad on võtnud kontakti Egiptuse Siinai poolsaarel tegutseva rühmitusega Ansar Beyt al-Maqdis, mis on vandunud truudust Islamiriigile.

See rühmitus on tapnud sadu Egiptuse sõdureid ja politseinikke pärast seda, kui armee tagandas islamistist presidendi Mohamed Morsi.

Liibüas on aga käimas kaootiline võimuvõitlus kahe rivaalitseva kildkonna vahel, kellel mõlemal on oma valitsus. Kardetakse, et sellest lõikavad kasu islamistid.

Hirm, et Liibüa kriis võib laieneda üle piiri Egiptusesse on sundinud Egiptust uuendama oma sõjavarustust. Prantsusmaa president François Hollande teatas, et Egiptus tellib 24 hävituslennukit Rafale, fregati ja nendega seotud varustust enam kui viie miljardi euro eest.