Erinevalt lääne turistidest ligi 30 000 Venemaalt saabunud päikese nautijat tagasi kodumaale ei kipu ning neid saabub Hurghadasse ja Sharm el-Sheiki isegi juurde. Moskva ja teiste linnade turismifirmad teevad sooduspakkumisi ning meelitavad kliente „ekstreemturismi" lubadustega.

Kõigil, kes lahkuda soovivad pole aga õnnestunud lennukipiletit saada. Sel neljapäeval lahkus üle 3300 venemaalase. Ukraina välisministeerium lubas järgmise nädala jooksul tuua 7000 oma kodanikku Egiptusest koju.

Olukord muutub puhkuselinnades aga üha ohtlikumaks mille tänavatele on samuti jõudnud demonstratsioonid. Miitingutele kogunevad nii president Hosni Mubaraki toetajad kui ka tema vastased. Sõjaväelasi ja politseinikke on Hurghadas üha rohkem.

Hotellide töötajad soovitavad tungivalt turistidel võimalikult ettevaatlik olla. Hurghadas on probleeme bensiini ja toiduainetega.

Riiki haaranud rahutused on toonud näguripäevad turistidest elatuvatele ettevõtjatele. Nii näiteks jagelesid taksojuhid ainsa kliendi pärast. Ka kaupmehed elavad laostumise piiril. Suur osa veerand miljoni elanikuga Hurghadast sõltub turismindusest. Pole puhkajaid, pole ka raha.

Vaata videost!