Moslemivennaskonna ümber koondunud Morsi toetajad on vihased armee ja politsei korraldatud kolmapäevase veresauna pärast, milles hukkus vähemalt 235 islamisti. 3. juulil Morsi kukutanud armee ratsutab aga endiselt natsionalismilainel ning omab suure enamuse egiptlaste toetust, kes usuvad, et moslemivennaskond ja selle liitlased on välismaalt toetatud terroristid, kelle eesmärk on riik hävitada, vahendab The Guardian.

Egiptuse valitsus on aga sunnitud end kaitsma rahvusvahelise kriitika ees.

„Egiptus hindab maailma riikide seisukohti, kuid kinnitab absoluutselt oma täielikku suveräänsust,“ teatas presidendi administratsioon oma avalduses ning rõhutas, et valitsuse tegevus on 2011. aasta revolutsiooni vaimus. Kriitikud väidavad, et Egiptuse uue sõjaväe toetatud režiimi esiletõus ning riigi kunagi nii vihatud politseijõudude samaaegne taas soosingusse tõusmine, on naasmine 2011. aastal kukutatud presidendi Hosni Mubaraki ajastusse.

Moslemivennaskonnavastased meeleolud on alates kolmapäevast veelgi süvenenud teadete tõttu kättemaksurünnakutest politseinike ja kristlaste vastu üle kogu riigi. See kinnistab islamistide kui terroristide kuvandit. Mõned Morsi toetajad süüdistavad tema kukutamises Egiptuse kopti kristlasi, kes moodustavad riigi elanikkonnast kümme protsenti.