70-aastane Ray Gosling ütles BBC telesaates “Inside Out”, et ta lämmatas oma elukaaslase haiglas, kus viimane AIDSi haigestumise tõttu ravil oli. Eutanaasia on aga Inglismaal kuritegu, vahendab CNN.

“Võib-olla on kätte jõudnud aeg, et ma jagaksin üht saladust, mida ma olen hoidnud päris pikka aega. Kunagi ma tapsin inimese,” ütles Gosling saates, kus arutleti surmaga seonduvate küsimuste üle.

“Ta oli noor mees, ta oli olnud mu armuke ja tal oli AIDS. Ühel õhtul haiglas ütles arst mulle, et enam pole tema heaks võimalik enam midagi teha ning et tal on kohutavad valud. Ma võtsin padja ja lämmatasin teda, kuni ta oli surnud. Arst tuli palatisse tagasi ja ütles: “Ta on nüüd läinud”. Rohkem ei rääkinud me sõnagi,” kirjeldas telereporter aastatetagust juhtumit.

Gosling, kes ei avaldanud oma endise armukese nime ega tapmise täpset aega, kinnitas, et ta ei rääkinud seda selleks, et eutanaasia lubamiseks kampaaniat teha.

“Mõnikord teevad seda arstid. Mõnikord inimesed ise,” rääkis ta. “Ja kui see juhtub teie armastatu või sõbraga — mida ma loodan, et ei juhtu — siis tuleb teil teha vapraid tegusid ja öelda, et põrgusse need seadused,” põhjendas ajakirjanik.