Üks Delfi lugeja vahendas sõbra muljeid, kes oli sündmuskohal ja "elu eest jooksnud, näinud veoki sööstmist rahva hulka ning seda, kuidas veoki kaassõitja olevat rahvast tulistanud".

"Olin üks tunnikene ennem täpselt samal tänaval, kõik oli rahulik, oli näha mõnda relvastatud politseinikku. Meie hotell asub umbes 20-minutilise jalutuskäigu kaugusel, tollel hetkel olime juba kaasaga hotellis, kuulsime pauke, kuid arvasime, et need on ilutulestikust. Hotellist praegu meid välja ei lasta," kirjeldas üks õnnelikult pääsenud Nice'is viibiv eestlane Delfile.

Rahvusvahelisse meediasse jõudnud pealtnägijate kirjeldused juhtunust räägivad paanikast, põgenemisest ja surmahirmust.

"Kõik karjusid: jookske, jookske, toimumas on rünnak, jookske! Kuulsime laske. Oli tohutu paanika," kirjeldas üks Nice'is toimunud rünnaku pealtnägija kohalikule telekanalile BFM TV.

Üks tragöödia pealtnägijaid rääkis ajalehele The Telegraph, et nägi veoautot, kui Prantsusmaa rahvuspüha Bastille'i päeva tähistanud ilutulestik oli just lõppenud. "See sõitis kiiresti, umbes 60-70 kilomeetrit tunnis," ütles ta.

Prantsusmaal Nice'is kihutas veoauto hilisel õhtutunnil riigi rahvuspüha tähistanud rahvamassi hulka. Hukkus üle 70 inimese, see arv võib tõusta.

Hea lugeja, kui viibid Nice'is, või tead seal viibijaid, võta meiega ühendust aadressil vihje@delfi.ee!