Briti ajaleht Daily Mail kirjutab, et enamik välismaalastest narkomuuli saadetakse kurikuulsasse Santa Monica naistevanglasse, heal juhul on neil võimalik aga pääseda ka kaasaegsesse Ancon 2 naistevanglasse.

Enamik vanglaid on räpased, osa kinnipeetavaid peavad magama põrandal, levivad nakkushaigused ja kohati ka HIV, kirjutab ajaleht The Mirror.

Endiste vangide sõnul peavad mõned kinnipeetavad müüma oma keha, et soetada vajalikke asju – et ellu jääda.

Raha eest on võimalik osta süüa, joogivett ja voodipesu, sellegipoolest on ka lähedastel võimalik saata vanglasse vajaminevat kraami.

„Vanglaid juhivad tihti vangid,“ väidab Briti ametnik Joanna Joyce.

Kui kumbki eestlannadest end süüdi ei tunnista, võib mõlemat oodata kuni 25 aastat reaalset vangistust, võib järeldada varasematest juhtumitest.

Ligi kuus kilo kokaiini

Reede varahommikul peeti Peruus Alejandro Velasco Astete rahvusvahelises lennujaamas kinni kaks eestlannat - Anneli (19) ja Anne Maarja (22) - nende käsipagasist leiti ligi kuus kilo narkootikumi.

Kohalik meedia kirjutab, et kaks eestlannat hakkasid lennujaamas närviliselt ja kummaliselt käituma, misjärel narkopolitsei hakkaski nende vastu huvi tundma ja otsustas nende pagasit kontrollida.

Anneli ja Anne Maarja kohvriseintelt ja kaane alt leiti kokku 5,815 kilo narkootikumi. Kiirtestiga veenduti, et tegemist oli kokaiiniga.

Eestlannadel oli plaan lennata Cuscost Lima kaudu Brasiiliasse Rio de Janeirosse, kinnitab Peruu politseiorganisatsioon.

Kahe eestlannast narkomuula suhtes alustati kriminaalmenetlust ning nendega tegeleb edasi Cusco linna narkopolitsei.