Aarnio rääkis novembris kohtus, et sai 2002. aastal ligi 450 000 eurot Soome miljonärilt, keda ta oli julgeolekualaselt konsulteerinud seoses erinevate valgust kartvate äridega alates 1980. aastatest. Aarnio sõnul andis raha talle üle eestlane Veiko Helsingi linnateatri parklas vahetult enne miljonäri surma. Aarnio sõnul sai ta raha kilekotis, vahendab Helsingin Sanomat.

Esmaspäeval videosilla kaudu üle kuulatud Saksamaal viibiv Veiko andis aasta algul intervjuu Soome kõmulehele 7 Päivää ja ütles, et on seesama Veiko, keda Aarnio mõtleb. Veiko rääkis kohtus, et andis 2002. aastal Helsingi Kallio linnaosas tõepoolest Aarniole üle ümbriku rahaga, kuid tema sõnul sai ta ümbriku mehelt, kelle nimi oli Keke, mitte miljonärilt, kellest räägib Aarnio.

Veikole on eeluurimise ajal näidatud Aarnio kaassüüdistatava Keijo Vilhuneni fotot (Keke on soome keeles Keijo levinud hüüdnimi - toim.). Veiko ütles kohtus, et ei saa olla kindel, kas tegemist on sama mehega, kes talle ümbriku andis. Vilhunen on Veiko tundmist eitanud.

Enne 2002. aastat oli raha üleandmisi Veiko sõnul olnud 1990. aastate alguses, enne kui Veiko Ungaris vangi sattus. Veiko sõnul tegutses ta lapsepõlvesõbra ülesandel. Veiko rääkis, et tema sõbra jutu järgi oli raha pärit tema ebaseaduslikust ärist, milles Aarnio väidetavalt kuidagi osales. Veiko lapsepõlvesõber oli Eesti allmaailma ninamees, kes lasti 2000. aastate keskel maha.

Aarnio kaitse on varem väitnud, et Veiko ei ole sugugi seesama Veiko, kellest rääkis Aarnio. Aarnio advokaat Riitta Leppiniemi andis kohtule kirjalike tõenditena üle esmaspäeval üle kuulatud Veiko saadetud sõnumeid. Osa sõnumitest on saadetud otse Leppiniemile ja osa on ta saanud vahendajate kaudu. Leppiniemi küsis Veikolt sõnumite kohta.

Veiko oli saatnud Leppiniemile kaks sõnumit. Ühes öeldi, et Veiko annaks Aarniole soodsa tunnistuse, kui Aarnio võtaks temaga kiiresti ühendust ja ilusti paluks. Teises sõnumis kirjutas Veiko, et ta oleks tunnistaja, kes suudaks narkosüüdistused ümber lükata.

Veiko põhjendas sõnumeid sellega, et tema arusaamise järgi ei olnud tema üle antud raha pärit narkotehingutest, vaid muust ebaseaduslikust ärist.

Lisaks küsis Leppiniemi e-kirjade kohta, mis ei olnud saadetud talle, kuid mille ta on saanud kuskilt oma valdusse. Leppiniemi sõnul kirjutas Veiko e-kirjades, et Aarnio võib vabaks saada, kui tema midagi ei tee.

„Ma olen ainus tunnistaja, kes suudab asja finišisse viia,“ öeldakse e-kirjas.

Veel ühes e-kirjas on kirjutatud, et Veiko annab intervjuu, aga mitte tasuta, ning ühes e-kirjas oli kontonumber. Veiko ärritus e-kirjadega seotud küsimustest ja imestas korduvalt, kuidas Leppiniemi need oma kätte on saanud. Ta keeldus nendega seotud küsimustele vastamast.

Aarnio kaitse tunnistajana esines Soome keskkriminaalpolitsei kriminaalülemkonstaablina töötav Jorma Kuikka, kes ütles, et tunneb Veikot 1990. aastate algusest. Kuikka sõnul rääkis Veiko juba siis sidemetest Eesti allmaailma juhtidega. Kuikka sõnul ei maininud ta aga kunagi, et tunneb Aarniot.

Veel kuulati Aarnio-poolse tunnistajana üle Helsingi politsei kriminaalülemkonstaabel Kenneth Eriksson, kellel on pikk töökogemus prostitutsiooni vahendamise uurimisel.

Erikssoni sõnul tuli Veiko nimi aastate jooksul esile seoses Balti riikidega seotud kuritegevuse ja prostitutsiooniga. Eriksson ei ole enese sõnul kunagi osanud arvata, et Aarnio ja Veiko teineteist tunnevad. Eriksson ei ole ka kuulnud, et Aarniol oleks midagi tegemist prostitutsiooniga.

Aarnio narkoprotsess peaks lõppema sel nädalal. Teisepäeval algavad lõppsõnade ettelugemised, mis kestavad kogu ülejäänud nädala.

Aarnio narkoprotsess algas eelmise aasta juunis. Aarniot süüdistatakse muu hulgas kaheksas raskes narkokuriteos. Süüdistuse järgi juhtis Aarnio organisatsiooni, mis tõi Soome üle tuhande kilogrammi hašišit.