Soome välisministri Pekka Haavisto sõnul oli koroonaviiruse vastane võitlus arutelus olulisel kohal. "Saame aru, kui olulist rolli eestlased Soome tööturul mängivad. Tahame normaalsuse juurde võimalikult kiiresti naasta."

Liimets tõstatas Eesti mure seoses Soome reisipiirangutega. "Esitasin mõned ettepanekud, mis arvestavad loomulikult terviseolukorda," sõnas Liimets tänasel pressikonverentsil.

„Eesmärk on välja mõelda, milliseid lahendusi saab pakkuda, et inimesed võiks kahe riigi vahel liikuda," sõnas Liimets. Eesti välisministri sõnul tegi ta ettepaneku digitaalseid tõendeid rohkem kasutada ja mõelda välja lahendus vaktsineeritud inimestele.

Haavisto sõnul oleks üheks võimaluseks kasutada samu reegleid, mis on kasutusel lennufirmadel. „Eksperdid kaaluvad praegu neid ettepanekuid," lisas ta.

Tegu oli välisministrite tutvumiskohtumisega, kus ministrid arutasid päevakajalisi välispoliitilisi teemasid ning koroonaviiruse leviku ja piirangutega seonduvat, samuti kahepoolset ja regionaalset koostööd ning Atlandi-üleseid suhteid ja kliimaküsimusi.