Täna õhtupoolikul kella poole üheksa paiku pidas politseipatrull Kopli tänaval kinni noormehe, kes oli mõne päeva ees Soomes psühhiaatriahaiglast põgenenud.

Eesti politsei sai Soome politseilt temaga seoses abipalve. Et täna jõudis meediasse teade Toivo Jouko Puraneni põgenemisest ja tema pilt, hakkas politseile tema kohta vihjeid laekuma. Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juhi Urmet Tambre sõnul pidas politsei mehe kinni pärast seda, kui tähelepanelik inimene teatas häirekeskusele, et ta on märganud meedias levitatud piltidel nähtud meest Kopli tänaval kõndimas. „Kaks politseipatrulli saadeti piirkonda kontrollima ning kell 20:20 pidasid politseinikud Soomes tagaotsitava mehe kinni. Mees kinnipidamisel vastupanu ei osutanud,“ ütles Tambre.

"Tahame inimesi tänada, nii kiire ja operatiivne kinnivõtmine oli võimalik seetõttu, et inimestele läks kaaskodanike turvalisus korda, nad näitasid üles hoolimist ja andsid tema nägemisest teada. Suur tänu meie poolt kõigile, kes aitasid. Tundus nagu meil oleks täna olnud väljas mitu lisapatrulli," ütles Tambre.

Kinni peetud noormehega tegeleb edasi Soome politsei.

Politsei peab meest ohtlikuks talle endale ja teistele inimestele, kirjutas Yle Uutiset päeval. Hiljem selgus, et politsei on saanud vihje, mille kohaselt on alust arvata, et mees viibis Eestisse sõitnud laeval.

Mehe ohtlikkuse kohta on Soome politsei öelnud, et mida kauem ta oma ravimiteta on, seda ohtlikumaks võib muutuda.

Kotkast pärit mees pussitas talle varasemast tundmatu naise surnuks viimase koduhoovis 2014. aastal. Kohus tunnistas mehe süüdimatuks ja jättis ta süüdi mõistmata. Mees saadeti sundravile.

Puranen on 193 sentimeetrit pikk ja kaalub 110 kilo. Tal on lühikesed heledad juuksed. Lahkudes olid tal jalas tumedad püksid ja seljas T-särk, mille rinnal oli kiri "State of Mind". Ta kandis päikseprille, musta jakki ja nokatsit.