„Erdoğani režiimi poolt Zamani meediagruppi nimetatud usaldusisikud vallandasid mind,“ teatas Sağır esmaspäeva õhtul. Ta jagas ka dokumenti, millega talle vallandamisest teada anti. Dokumendi järgi vallandati Sağır Türgi pressitööseaduse paragrahvi 11 järgi ning usaldusisikud väidavad, et ta kuritarvitas tööandja usaldust, tegutses hea tahte ja moraali ning ettevõtte maine vastaselt. Sağıri sõnul on need kõik alusetud väited, vahendab Turkish Minute.

I was dismissed today by trustees who were appointed to Zaman Media Group by Erdogan regime. @JHahnEU @pressfreedom pic.twitter.com/D3pQSQ7lOn— Celil (@csagir2015) March 28, 2016

Sağır on olnud Türgi valitseva Õigluse ja Arengu Partei (AKP) häälekas kriitik. Sağıri kaks Twitteri kontot on kohtuotsustega suletud pärast seda, kui ta seal valitsuse suhtes kriitilisi postitusi avaldas.

Eesti Päevaleht avaldas esmaspäeval Hans H. Luige intervjuu Sağıriga, kust võib lugeda, et praeguseks on Sağiril endal kaelas kahekuine tingimisi vangistus peaministri „solvamise” eest. Zamani varasem peatoimetaja Dumanli on uurimise all, sest 3. juunil 2014 olevat üks mees pealt kuulnud, kuidas ta lennujaamas kõneldes president Erdoğani solvas. Ülemöödunud nädala veetis Sağır Brüsselis, sest Istanbulis juhtus kõige hullem, mida haritud avalikkus oli kartnud: päev enne Türgi ja euroliidu valitsusjuhtide tippkohtumist võeti Türgi suurim ajaleht veekahurite ja politsei abiga üle. Lehe arhiiv kustutati, esilehele pandi naeratava president Erdoğani pilt ja keelati avaldada uudist lehe ülevõtmise kohta.