Fontankale sai teatavaks, et õiguskaitseorganid suutsid lõpuks tõestada, et neli korda järjest Peterburi seadusandlikku kogusse valitud „jedinoross“ Timofejev on punase Eesti passi õnnelik omanik. Peterburi linna põhimääruse järgi on see alus seadusandliku kogu kohast automaatseks ilmajäämiseks. Ühtse Venemaa kolleegid otsustasid aga siiski käituda humaanselt: Timofejevile tehti ettepanek kirjutada avaldus lahkumiseks omal soovil, mille tulemusena minnakse lahku rahus ning alles jäävad kõik rahvasaadiku privileegid. Timofejev võttis teisipäeval partei ettepaneku vastu, teatab Fontanka.ru.

Timofejevi Eesti kodakondsus ei ole suurema osa vaatlejate ja poliitilise ladviku jaoks ammu enam uudis. Olles varem olnud Õiglase Venemaa fraktsiooni liige, esitas Timofejev 2010. aastal plenaaristungil esildise kubernerile, palvega kõrvaldada fraktsiooni tollane juht Oleg Nilov Peterburi iluuisutamise föderatsiooni juhatusest seoses vastutustundetu suhtumisega sportlaste ettevalmistuse finantseerimisse.

Nilov andis Timofejevile vastulöögi – teatas ajakirjanikele, et tema andmetel on Timofejevil ka Eesti kodakondsus ja Eestis kinnisvara. Õiglase Venemaa esindajad teatasid isegi, et tegid siseministeeriumile avalduse oma endise fraktsioonikaaslase kodakondsuse kohta. Olukorrale lisas pikantsust see, et selle nääkluse ajal viibisid Maria palee saalis kohal Tallinna linnavolikogu esindajad, kes olid saabunud Peterburi plaanilisele visiidile kogemusi vahetama.

Usaldusväärsetest allikatest on Fontankale teada, et uurimist tõesti alustati, kuid kuni viimase ajani ei olnud selle tulemustest midagi teada laiale avalikkusele ega ka avalduse esitajatele endile. Tundus, et skandaal oli otsustatud matta kontrollorganite toodetud tonnide paberi alla. Teiste õiguskaitseorganite allikate teatel hakati hiljuti olukorda tähelepanelikumalt uurima.

Esimene kord valiti Timofejev linnaparlamenti 2001. aastal fraktsiooni Linna 300. Aastapäev liikmena. 2002. aastal lahkus ta sellest ühendusest, mis läks laiali. 2004. aasta jaanuaris läks ta fraktsiooni Sportlik Venemaa ning oli hiljem nime vahetanud LDPR-i fraktsioonis. 2004. aasta novembris läks Timofejev üle fraktsiooni Kodumaa.

2006. aastal pöördus ta kriitikaga oma Rodina fraktsioonikaaslase oligarh Aleksandr Babakovi poole, kes oli võtnud partei juhtimise üle Dmitri Rogozinilt. Timofejevini olid jõudnud kuuldused, et Babakovil on lisaks Vene omale ka Iisraeli pass. Ta nimetas Babakovi välismaalaseks ja nõudis tema parteijuhi kohalt maha võtmist.

Seda ei juhtunud ja Timofejev teatas oma üleminekust ühendusse Vene Elupartei (nüüd Õiglane Venemaa). Mõni kuu pärast Peterburi seadusandlikku kogusse valimist 2007. aastal hakkas Timofejev parteid populismis süüdistama ja tegi hiljem ettepaneku see üldse laiali saata. Õiglase Venemaa esindajad heitsid ta oma fraktsioonist välja. 2011. aastal valiti Timofejev seadusandliku kogu viiendasse koosseisu juba Ühtse Venemaa esindajana.

Timofejev on teinud katse ka kuberneritooli hõivata. 2003. aastal sai ta kubernerivalimistel 0,86 protsenti häältest.