Rumeenlased leiti politsei üleeuroopalise koostöö abil. Nad peeti kinni Šveitsis, Sloveenias ja Rumeenias ning ootavad nüüd Soomes vahi all viibides kohtuprotsessi, vahendab Yle Uutiset.

Kahlusalused mehed vanuses 35-45 aastat sõitsid Tallinnast laevaga Soome 18. detsembril 2015. Nad olid ostnud Eestist auto, millega suundusid Uusimaa maakonna lääneossa. Meestel oli Poolast hangitud kaart.

Mehed uurisid ühepereelamuid ja ründasid neist kolme, kus elasid üksi vanad naised. Politsei ülekuulamistel tunnistasid mehed, et uurisid ka muid maju, kuid et nendes oli liikunud ka teisi inimesi, nendesse sisse ei mindud.

Kõigepealt helistasid mehed eaka naise uksekella Kirkkonummis oma Soome saabumise päeval, 18. detsembril. Naise väärkohtlemine algas kohe, kui ta ukse avas. Naine suutis siiski vajutada oma turvakäevõru ja rumeenlased põgenesid, kui kuulsid, et avanes ühenduskanal turvakäevõrude valvekeskusega. Varastada ei jõutud midagi.

Samal õhtul sidusid röövlid Raaseporis vana naise kinni ja surusid talle ka tropi suhu. Varastati ehteid ja raha.

Kolmas kuritegu pandi toime 19. detsembril Salos. Ka seal üllatati eakat naist koduuksel. Ta keerati vaiba sisse, sest hakkas röövlitele vastu. Lisaks ehetele ja rahale viidi minema ka auto.

Röövlid oli sõitnud Eestist ostetud autoga varem kraavi, mistõttu põgenesid Helsingisse Salost röövitud autoga, mis leiti Helsingist mahajäetuna. Kahtlusalused põgenesid edasi laevaga Eestisse.

Uurimise käigus tegi Soome politsei koostööd teiste hulgas Šveitsi, Sloveenia, Rumeenia ja Saksamaa politseiga. Kahtlusalused on pannud kuritegusid toime mitmetes riikides ning on liikunud näiteks veel Belgias ja Balti riikides.

Kirkkonummist leiti ühe kahtlusaluse DNA-d, mille omanik leidus Saksa politsei registrist.