Interfax, Kommersant, Lenta, Vesti, Ria Novosti ja veel mitu teist suuremat väljaannet - Venemaa meedia lõi kõigest minutitega kihama, kui teatati tagaotsimiskuulutusest rahvusvahelise politseiorganisatsiooni veebilehel.

Kõige põhjalikumalt kajastab teemat ajaleht Ria Novosti, kes tegi päeva jooksul Krossi tagaotsimiskuulutusest suisa neli uudist. Väljaanne rõhutab, et eestlast kahtlustatakse seoses Venemaa kaubalaeva Arctic Sea juhtumiga, aga Eesti siseminister Ken-Marti Vaher soovib Interpoli otsust edasi kaevata.

Eerik-Niiles Krossi enda seisukohti ükski uudisteportaal edasi ei anna.

Enamasti jäävad väljaanded aga siiski tagasihoidlikuks, info ei võimalda enamat kui meenutada Artic Sea juhtumit ja korrata tõika, et Kross lisati Interpoli poolt tagaotsitavate nimekirja kõigest kaks päev enne valimisi.

Soome ja Rootsi ajakirjandusest Krossi juhtumist ühtegi lõiku naljalt ei leia, Helsingin Sanomat ainsana märgib juhtumi lühidalt, üllatavalt kajastab teemat aga mitu Aserbaidžaani uudisteporaali ja ka Iirimaa leht Belfast Telegrapch.

Interpoli kodulehele ilmus reedel, kaks päeva enne kohalike valimisi Eestis, Eerik-Niiles Krossi tagaotsimise kuulutus. Kuulutuse kohaselt otsivad Krossi taga Venemaa võimud seoses piraatluse korraldamisega. Krossi teatel on tegemist poliitiliselt motiveeritud taotlusega.